W—ahilcaraspua—536

EDR

Location —
Country — Switzerland

fig. (1)
fig. (2)

© Nicolas Delaroche

fig. (3)

© Nicolas Delaroche

fig. (4)

© Nicolas Delaroche

fig. (5)

Located in the Vallée de Joux, between the lake and the forest, this wooden construction placed on a mineral base enables new relationships between the inhabitant and the wild. A large roof and a developed facade multiply the relations with the outside and transform the facade, usually considered as a limit, into a space as such, connecting the inside with the outside, and enabling it to be inhabited.

The mineral soil, continuous, unfolds on the sloping ground and receives a series of low walls which are supported by the wooden frame. The interior is not designed as a ground and a floor, but rather as a succession of spaces located at different heights and accessible by a series of steps, stairs and ladders, and nets that run through each other. Each space is unique, as much by its topology (its position relative to the others) as by its relation with geography. Reflective surfaces in the window openings increase the play of light and reflections and echo the reflections on the surface of the lake.